MYCOPLASMAS
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

MYCOPLASMAS

Mycoplasma's zijn atypische bacteriën die leven als intra- of extracellulaire parasieten. Mycoplasma's kunnen worden overgedragen via aërosolen (M. pneumoniae, M. fermentans, die beide in het speeksel worden aangetroffen); seksuele overdracht komt ook vaak voor (M. genitalium).

Mycoplasmas: Request Form from EU

Mycoplasmas: Request Form from USA

Vereist monster: Bloed: 2 ml volbloed in EDTA-buis. Stabiel gedurende 48 uur. Voor langere periodes invriezen bij -20°C of -80°C

Omschrijving

Acute M. pneumoniae-infecties veroorzaken longontsteking, bronchitis; chronische infectie in de longen kan andere aandoeningen van de luchtwegen verergeren, zoals astma. Mycoplasma's kunnen zich van hun primaire infectieplaats naar andere organen verspreiden. Het centrale zenuwstelsel kan een doelwit zijn, met encefalitis als gevolg; aantasting van de gewrichten en ontwikkeling van artritis komt ook vaak voor.
Mycoplasma-infecties komen bijzonder vaak voor bij CVS-patiënten. Met behulp van PCR-detectie werd M. fermentans aangetroffen bij 34% van de CVS-patiënten, tegenover 8% van de gezonde controles. Een andere studie toonde aan dat meer dan twee derde van de CVS-patiënten (tegenover 5,6% van de controles) besmet was met ten minste één mycoplasmasoort (M. fermentans, M. pneumoniae, of M. hominis). Deze hoge prevalentie kan het gevolg zijn van de immunodepressie die typisch is voor CVS (lage NK-activiteit); persistente mycoplasma-infecties kunnen echter op hun beurt bijdragen tot de etiologie van de ziekte door een chronische ontstekingsreactie uit te lokken.


Nicolson et al. (J Neurosci Res. 2007) onderzochten het bloed van 48 patiënten uit centraal en zuidelijk Californië bij wie autistische spectrumstoornissen (ASS) waren vastgesteld en ontdekten dat een grote subset (28/48 of 58,3%) van de patiënten aanwijzingen van Mycoplasma spp. infecties vertoonde, vergeleken met twee van de 45 (4,7%) leeftijdsgeëvenaarde controlepersonen (odds ratio = 13,8, P < 0,001).

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)