Genetische lactase deficiëntie (LACT)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Genetische lactase deficiëntie (LACT)

Intolerantie voor lactase kan leiden tot een sterke disfunctie van de darmen. Deze relatief vaak voorkomende aandoening heeft een genetische oorsprong, namelijk een polymorfisme in het gen dat codeert voor lactase, een enzym dat verantwoordelijk is voor de vertering van lactose.

Read more

LACT: Request Form from EU

LACT: Request Form from USA

Volbloed testen : 2 ml volbloed in EDTA tube. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C. Stabiel gedurende 48 uur. Niet invriezen

Omschrijving

Bij de getroffen personen daalt de productie van het enzym tijdens of kort na de kindertijd, wat lactose-malabsorptie tot gevolg heeft. Onverteerde lactose-suikers beïnvloeden de ontwikkeling van de microflora in de darm, wat leidt tot dysbiose. Twee kopieën, of allelen, van het lactase-gen zijn aanwezig in het genoom. Elk allel kan van het type T (normaal) of type C (abnormaal) zijn.
Een patiënt kan drie mogelijke genotypes hebben:

  • T/T: normale expressie van het enzym, patiënten zijn lactosetolerant
  • C/T: slechts één functionele kopie die voldoende is voor het metabolisme van lactose, daarom kunnen deze patiënten als lactosetolerant worden beschouwd
  • C/C: deze patiënten hebben lactase-deficiëntie, hun tolerantie voor lactose is beperkt
Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)