VDR polymorphism (GVDR)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

VDR polymorphism (GVDR)

Bsm1 en Fok1 zijn twee SNP's in het gen dat codeert voor VDR (vitamine D-receptor). VDR is niet alleen betrokken bij het skeletmetabolisme, maar ook bij de modulatie van de immuunrespons, de regulering van de celproliferatie en de differentiatie. Disfunctie van VDR is in verband gebracht met osteoartritis, kanker, diabetes en hart- en vaatziekten.

Lees meer

GVDR: Request Form from EU

GVDR: Request Form from USA

Volbloed testen : 2 ml volbloed in EDTA tube. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C. Stabiel gedurende 48 uur. Niet invriezen

Omschrijving

Fok1 is een T-C polymorfisme. Het T-allel leidt tot een eiwit dat minder effectief is in het doorgeven van het vitamine D-signaal. Dit allel kan in verband worden gebracht met bepaalde vormen van kanker (eierstokkanker), maar ook met de ziekte van Crohn. Volgens de samenvatting van Ruggiero hebben mensen met het T-allel een lagere reactie op GcMAF. Mensen met het C allel hebben een hogere respons. Heterozygoten zullen een gematigde respons hebben. Andere Bsm1 is een C-T polymorfisme. Het C-allel wordt in verband gebracht met Th1-onderdrukking en borstkanker, het T-allel met SLE en RA. Er kan dus een verband bestaan tussen het VDR-polymorfisme en het Th1/Th2-evenwicht.

Fok1:
C/C-genotype: hoge responder (FF-genotype)
T/C-genotype: matige responder (Ff-genotype)
T/T genotype: lage responder (ff genotype)

Bsm1:
C/C-genotype: hoge responder (bb-genotype)
T/C-genotype: matige responder (Bb-genotype)
T/T genotype: lage responder (BB genotype).

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)