Quinolinic zuur serum (QUINO)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Quinolinic zuur serum (QUINO)

Quinolininezuur is een downstream-product van de kynureninepathway, die het aminozuur tryptofaan metaboliseert. Het werkt als een NMDA-receptor agonist. Kinolienzuur heeft een krachtig neurotoxisch effect. Studies hebben aangetoond dat chinolininezuur betrokken kan zijn bij vele psychiatrische stoornissen, neurodegeneratieve processen in de hersenen, en andere aandoeningen.

Quino: Request Form from EU

Quino: Request Form from USA

Serum testen: Onmiddellijk centrifugeren na bloedstolling. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C gedurende 24 uur. Voor langere periodes, aliquoteren, bewaren en verzenden op -20°/-80°C.

Omschrijving

In de hersenen wordt kinolienzuur alleen geproduceerd door geactiveerde microglia en macrofagen. De gehalten aan kinolinezuur zijn verhoogd in de hersenen van kinderen die besmet zijn met een reeks bacteriële infecties van het centrale zenuwstelsel (CZS), van polioviruspatiënten en van patiënten met de ziekte van Lyme die betrokken zijn bij het CZS. Bovendien zijn verhoogde gehaltes aan chinolininezuur aangetroffen bij patiënten met traumatisch letsel aan het CZS, patiënten met cognitieve achteruitgang door veroudering, patiënten met hyperammonemie, patiënten met hypoglykemie en patiënten met systemische lupus erythematosus. Ook is vastgesteld dat mensen die aan malaria lijden en patiënten met olivopontocerebellaire atrofie een verhoogd quinolininezuurmetabolisme hebben.


De laatste twee decennia is het bewijs voor de betrokkenheid van chinolinezuur bij neuroinflammatoire ziekten exponentieel toegenomen. In de hersenen wordt QUINO geproduceerd en afgegeven door infiltrerende macrofagen en geactiveerde microglia, precies de cellen die tijdens neuroinflammatie prominent aanwezig zijn. QUINO werkt als een agonist van de N-methyl-D-aspartaat receptor en wordt als zodanig beschouwd als een endogeen excitotoxine voor de hersenen. Sinds de ontdekking van de excitotoxische activiteit van QUINO in het begin van de jaren tachtig zijn verschillende andere cytotoxische mechanismen geïdentificeerd. We weten nu dat QUINO werkt als een neurotoxine, gliotoxine, pro-inflammatoire mediatator, prooxidant molecuul en de integriteit en samenhang van de bloed-hersenbarrière kan veranderen.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)