Kynurenic zuur serum (KYNA)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Kynurenic zuur serum (KYNA)

Kynureninezuur (KYNA) is een metaboliet van tryptofaan die enzymatisch wordt gevormd langs de kynureninepathway. De eerste stap in de keten wordt gekatalyseerd door tryptofaan-2,3-dioxygenase (TDO) en indoleamine-2,3-dioxygenase (IDO), enzymen die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van tryptofaan tot formylkynurenine.

KYNA: Request Form from EU

KYNA: Request Form from USA

Serum testen: Onmiddellijk centrifugeren na bloedstolling. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C gedurende 24 uur. Voor langere periodes, aliquoteren, bewaren en verzenden op -20°/-80°C.

Omschrijving

TDO komt voornamelijk tot expressie in de lever en 10
IDO is een extrahepatisch cytokine-induceerbaar enzym. De volgende stap in de synthese van kynurenine wordt gekatalyseerd door formylkynurenine formamidase. Het voornaamste eindproduct van het kynureninekatabolisme is nicotinezuuramide-adenosinedinucleotide (NAD+). Een ander biologisch actief product, KYNA, wordt uit kynurenine gegenereerd door kynurenine-aminotransferase.

Talrijke studies werden uitgevoerd om de rol van KYNA in de fysiologie en pathologie van het centrale zenuwstelsel (CZS) te onderzoeken. Aangezien zowel de concentratie van KYNA in de menselijke hersenen als de penetratie van KYNA door de bloed-hersenbarrière laag zijn, wonnen studies van perifere KYNA aan populariteit. Onderzoek heeft uitgewezen dat kynureninezuur de sleutelcomponent is van het vuren van dopamineneuronen, en dat wanneer de niveaus daarvan in het centrale zenuwstelsel te hoog zijn, neuropathische en zelfs desoriënterende toestanden kunnen overheersen.

Kynureninezuur draagt bij tot de pathogenese van schizofrenie en verbindt de dopaminehypothese van schizofrenie met het idee van een tekort in de glutamatergische functie bij deze ziekte. Kynureninezuur werkt in de hersenen als een glycine-site NMDAr antagonist, sleutel in het glutamaterge neurotransmissiesysteem, waarvan wordt gedacht dat het betrokken is bij de pathofysiologie en pathogenese van schizofrenie. Hoge niveaus van kynureninezuur zijn vastgesteld bij patiënten die lijden aan tekenencefalitis, schizofrenie en HIV-gerelateerde ziekten. In al deze situaties werden verhoogde niveaus in verband gebracht met verwardheid en psychotische symptomen.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)