Methylatie cyclus polymorfismen (GFOL)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Methylatie cyclus polymorfismen (GFOL)

677C-T en 1298A-C zijn twee SNP's in het gen dat codeert voor MTHFR (methyleentetrahydrofolaatreductase). Het T-allel van 677C-T en het C-allel van 1298A-C zijn de "slechte" allelen, wat overeenkomt met een lage activiteit vorm van MTHFR. De lage activiteit leidt tot accumulatie van homocysteïne en lage foliumzuurspiegels.

Lees meer

GFOL: Request Form from EU

GFOL: Request Form from USA

Volbloed testen : 2 ml volbloed in EDTA tube. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C. Stabiel gedurende 48 uur. Niet invriezen

Omschrijving

De resultaten worden gerapporteerd als "hoge activiteit", "matige activiteit" of "lage activiteit", overeenkomend met de volgende genotypen:

677C-T:

C/C-genotype: hoge activiteit

C/T-genotype: matige activiteit

T/T-genotype: lage activiteit

1298A-C :

A/A-genotype: hoge activiteit

Airco-genotype: matige activiteit

C/C-genotype: lage activiteit

De totale activiteit van MTHFR hangt af van de combinatie van beide SNP's. Het ergste is "lage activiteit" op beide.

MTHFR is betrokken bij biologische routes die verband houden met DNA-synthese, DNA-methylatie (belangrijk voor genregulatie), neurotransmittersynthese, myelinesynthese en glutathionsynthese (belangrijk voor ontgifting en antioxidantactiviteiten). Foliumzuur zelf is een sterke antioxidant.

Er is een verband tussen foliumzuurdeficiëntie en kanker (met name prostaatkanker), maar de voordelen van foliumzuursuppletie bij kanker is een controversieel onderwerp.

Foliumzuur kan het ontstaan ​​van kanker voorkomen, maar omdat het belangrijk is voor snel delende cellen (omdat het nodig is voor DNA-synthese), zou het de groei van tumoren kunnen bevorderen, als ze eenmaal zijn gevestigd.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

De doorlooptijd van de tests is afhankelijk van de assay. Sommige resultaten zijn binnen 48 uur beschikbaar (zoals CD57-telling, Phagotest, enz.), terwijl andere meer tijd nodig hebben (zoals PCR's met sequencing-bevestiging). De analyseresultaten worden maximaal 6 weken na ontvangst van het monster geleverd.

chat Commentaar (0)