PCR Human Herpesvirus 6 (HHV6)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

PCR Human Herpesvirus 6 (HHV6)

HHV-6 heeft een zeer hoge prevalentie (bijna 100% van de wereldbevolking is eraan blootgesteld). Het wordt hoofdzakelijk via speeksel overgedragen. Overdracht vindt gewoonlijk plaats in de eerste twee levensjaren; primaire infectie gaat vaak gepaard met een koortsachtige toestand en soms met het optreden van roseola (exanthem subitum).

HHV6: Request Form from EU

HHV6: Request Form from USA

Lees meer

Vereiste staalafname: Bloed: 2 ml volbloed in EDTA tube. Stabiel voor 48 uur. Voor een langere periode bewaar bij –20°C / –80°C

Omschrijving

 Er zijn twee varianten van het virus bekend, HHV-6A en HHV-6B. HHV-6 is hoofdzakelijk lymfotroop en infecteert een breed scala van immuuncellen, waaronder T-cellen, monocyten en NK-cellen; het virus kan echter ook vele andere weefsels infecteren, zoals de hersenen of de lever.
    HHV-6 heeft immunomodulerende effecten, waaronder onderdrukking van de proliferatie van T-cellen en verandering van de cytokineproductie. Deze immuunsuppressie kan de ontwikkeling of progressie van andere virale infecties, zoals CMV, EBV of HIV, bevorderen.
    Verschillende studies hebben melding gemaakt van een mogelijk verband tussen HHV-6 en multiple sclerose (MS). Expressie van HHV-6-eiwitten wordt waargenomen op de plaats van MS-laesies; celvrij HHV-6-DNA is gedetecteerd in het serum van MS-patiënten. Er wordt ook vermoed dat reactivering van HHV-6 bijdraagt tot de pathogenese van CVS.
    Nicolson et al. (J Neurosci Res. 2007) onderzochten het bloed van 48 patiënten uit centraal en zuidelijk Californië bij wie autistische spectrumstoornissen (ASS) werden vastgesteld op menselijk herpesvirus-6 (HHV-6, 14/48 of 29,2% positief, odds ratio = 4,5, P < 0,01).
    Er is een qPCR-test beschikbaar om het aantal kopieën in lichaamsvloeistoffen of weefsels te kwantificeren. Deze test kan worden uitgevoerd op bloed, speeksel en weefselbiopten. De test kan ook de mogelijke chromosomale integratie van HHV6 aan het licht brengen.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)