PCR BORRELIA (BORB)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

PCR BORRELIA (BORB)

Borrelia burgdorferi zijn gramnegatieve spirochetenbacteriën die de ziekte van Lyme veroorzaken. Spirocheten zijn een groep van fylogenetisch verschillende bacteriën met een unieke wijze van voortbeweging door middel van axiale filamenten (endoflagella).

Lees meer

Borb: Request Form from EU

Borb: Request Form from USA

NL – Tekenbeet ziekte gerelateerde onderzoeken

Vereiste staalafname: Bloed: 2 ml volbloed in EDTA tube. Stabiel voor 48 uur. Voor een langere periodes bewaren bij –20°C / –80°C

Omschrijving

Borrelia worden onderverdeeld in "genospecies" waaronder B. burgdorferi sensu strict, B. garinii en B. afzelii. De term die wordt gebruikt om al deze genospecies samen te beschrijven is B. burgdorferi sensu lato. B. burgdorferi dringt het bloed en de weefsels van verschillende besmette zoogdieren en vogels binnen via de beet van teken van het geslacht Ixodes. Het natuurlijke reservoir voor B. burgdorferi wordt verondersteld de witvoetmuis te zijn. Teken brengen de spirocheten over op herten, mensen en andere warmbloedige dieren na een bloedmaaltijd van een besmet dier. Bij de meeste zoogdieren, waaronder de mens, kan infectie met B. burgdorferi leiden tot de ziekte van Lyme.


De ziekte van Lyme vertoont een aantal symptomen die verward kunnen worden met immuun- en ontstekingsziekten. Ontsteking rond de tekenbeet veroorzaakt huidlaesies. Erythema (chronicum) migrans (ECM), een unieke zich uitbreidende huidlaesie met centrale klaring die er ringvormig uitziet, is typisch het eerste stadium van de ziekte. Artritis, neurologische aandoeningen en hartaandoeningen kunnen in een later stadium tot uiting komen.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

Het duurt ongeveer 4 weken om de resultaten van alle tests te krijgen, behalve voor MSA (6 weken) en CD56 en CD57 (48 -72 uur).

chat Commentaar (0)