Alpha-Melanocyt stimulerend hormoon (a-MSH)
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Alpha-Melanocyt stimulerend hormoon (a-MSH)

Alfamelanocytenstimulerend hormoon (alfa-MSH) is een uiterst belangrijke regulerende neuropeptide. Het wordt geproduceerd in de hypothalamus, een gebied in de hersenen dat belangrijk is voor de hormonale controle van het lichaam, en waar het zenuwstelsel en het endocriene systeem elkaar ontmoeten. Waarschijnlijk worden ook elders in de hersenen kleine hoeveelheden geproduceerd.

a-MSH: Request Form from EU

a-MSH: Request Form from USA

Serum testen: Onmiddellijk centrifugeren na bloedstolling. Bewaren op kamertemperatuur of op 4°C gedurende 24 uur. Voor langere periodes, aliquoteren, bewaren en verzenden op -20°/-80°C.

Omschrijving

a-MSH is laag in het Chronic Inflammatory Response Syndrome (CIRS), een acuut en chronisch, systemisch ontstekingsreactiesyndroom dat ontstaat na blootstelling aan de binnenomgeving van een door water beschadigd gebouw met daarin toxigene organismen en vluchtige organische stoffen. Bij CIRS zullen geblokkeerde leptinereceptoren niet langer de aanzet geven tot de stappen die leiden tot de productie van a-MSH. Een verminderde productie van MSH leidt tot nog een andere reeks problemen en symptomen. De productie van melatonine wordt verminderd wat resulteert in slaapproblemen. De productie van endorfine wordt onderdrukt wat leidt tot chronische en soms ongewone pijn.

Gebrek aan MSH kan malabsorptie of "lekkende darm" veroorzaken, wat het immuunsysteem verder verzwakt en ontregelt. Witte bloedcellen verliezen uiteindelijk de regulatie van de cytokinerespons, zodat opportunistische infecties kunnen optreden of het herstel van infecties trager verloopt. Een laag a-MSH kan ervoor zorgen dat resistente stafylokokken (MARCoNS) kunnen overleven in een biofilm op de slijmvliezen.

Datasheet
Moet ik de test vooraf betalen voordat ik de kit ontvang?

Nee, wij sturen u een factuur zodra wij uw monster hebben ontvangen. Alle betalingsinstructies staan op de factuur vermeld. U kunt betalen met een overschrijving of met een creditcard (alleen VISA of Mastercard). Gelieve er rekening mee te houden dat cheques niet langer worden aanvaard. Het analyserapport wordt pas vrijgegeven als de testen betaald zijn.

Wat is de doorlooptijd van de testen?

De doorlooptijd van de tests is afhankelijk van de assay. Sommige resultaten zijn binnen 48 uur beschikbaar (zoals CD57-telling, Phagotest, enz.), terwijl andere meer tijd nodig hebben (zoals PCR's met sequencing-bevestiging). De analyseresultaten worden maximaal 6 weken na ontvangst van het monster geleverd.

chat Commentaar (0)